Fler varumärken från

Metronomis LED
profilerar Tullinge station

Tullinge station,

Uppsala, Sverige

 

Botkyrka kommun ville primärt öka tryggheten för resenärer och boende och profilera området runt Tullinge station.

"Botkyrka kommun valde den innovativa armaturen Metronomis LED, som har ett tidlöst formspråk och många valmöjligheter"

Belysningslösningen
skapar en

 

illusion och ger bra allmänbelysning"

 

Thomas Dottman, belysningsansvarig, Botkyrka kommun

Metronomis LED Fluid har en livslängd på 100 000 timmar. Vid en brinntid på 4000 timmar per år kommer armaturerna att hålla i 25 år.

Utmaningen

 

Vi gör en större upprustning av hela stationsområdet.Gång- och cykelvägar, tunnlar, murar och planteringar ses över. Det här är inte ett energibesparingsprojekt, utan en estetisk upprustning av hela området. Primärt ville vi ökatryggheten för resenärer och boende och profilera området runt Tullinge station.

"Den grafitgrå färgen och transparenta kupan gör att armaturerna är väldigt diskreta på dagen och på kvällen och natten är det tvärtom. Varje LED-armatur ljusregleras individuellt, säger Thomas Dottman."

Lösningen

 

Botkyrka kommun valde den innovativa armaturenMetronomis LED, som har ett tidlöst formspråk och många valmöjligheter. Det är en LED-armatur som ger stora möjligheter att leka med ljus och skuggor. Med Metronomis LED Fluid har stationsområdet i Tullinge fått en tryggare utemiljö med nyskapande ljuseffekter.

 

Allmänbelysningen har ett varmvitt ljus på 3000K. Framför LED-enheten i armaturhuset sitter endiffuserplatta som skapar en bländfri belysning. I armaturstolpens överkant sitter ytterligare en LED-enhet som ger en blå wallwash-belysning längs den konformade stolpen och bildar en effektfull blå ljuskägla på marken.

 

Botkyrka kommun har fått en innovativ belysningslösning,som ger ökad trygghet.

 

Vi har fått en estetisk belysningslösning som förvandlar hela uterummet, en väl avbländad allmänbelysning med bra ljuskomfort, en anläggning som kräver mindre underhåll och ger lägre underhållskostnader samt armaturer som motstår vandalisering bättre, säger Thomas Dottman.

  • Metronomis LED Fluid
    Metronomis LED Fluid
    Metronomis LED är den första armaturserien som erbjuder ett stort utbud ljuseffekter för miljöbelysning och för estetisk känsla. Ett nyskapande ljusspel, där ljus och skuggor skapa...
  • Dynadimmer
    Dynadimmer
    Armaturbaserad, fristående styrenhet för 1-10 V elektronisk driverLämplig för utomhusbruk, till exempel i system för belysning av vägar och gator samt bostadsområden och områdesbel...

Liknande projekt