Fler varumärken från

Ljust direkt
i nödsituationer

Holbaeks sjukhus, Danmark

 

Läs om hur belysning förbättrar akutsjukvården på Holbaeks sjukhus, Danmark.

 Den här väntsalen på Holbaeks sjukhus, Danmark, lyses upp av Philips infällda belysning för hälso- och sjukvård

Ljuskvaliteten har
förbättrats

och med LED-lampor får man den fulla styrkan direkt när man tänder lampan. Det har en enorm effekt, särskilt på ett sjukhus där det ofta är nödvändigt att göra saker mycket fort."

 

– Henrik Jørgensen, elektriker, Holbæks sjukhus

Infälld belysning, från Philips belysning för hälso- och sjukvård används på Holbaeks sjukhus, Danmark

Utmaningen

 

Eftersom Holbæks sjukhus arbetar med akutvård måste man vara redo att hantera patienter snabbt. Det är ett av fyra akutsjukhus i Själland-regionen, man tar emot patienter dygnet runt och man utför ofta behandling som räddar liv. Skulle belysning kunna hjälpa till att förbättra standarden på sjukhusets vård samtidigt som man sparar energi?

Rätt belysning 

 

På ett akutsjukhus kan avbrott i behandlingen vara skillnaden mellan liv och död. Med detta i åtanke var LED-belysning perfekt för sjukhuset, eftersom den har en längre livslängd. Philips installerade 25 CoreView LED-armaturer i sjukhusets sterila del, vilket förbättrade synligheten avsevärt. ”Belysningen är betydligt bättre än den var tidigare", säger sjuksköterskan Helle Andersen. "Man kan se allt tydligt, jag kan till och med läsa utan glasögon och det är verkligen trevligt att kunna dimma ljuset."

 

Ytterligare infälld belysning installerades i form av Coreview- och SmartForm-armaturer. Dessa innovativa armaturer ger god synlighet för vårdpersonalen och ger avsevärda besparingar tack vare deras energieffektiva prestanda. I operationssalen dimmar de smarta styrsystemen ner ljusen och släcker lamporna efter ett tag om inga rörelser upptäcks, vilket sparar ännu mer energi.

 

Narkos- och operationsavdelningarna fick T5-rör, som fyller rummet med klart ljus, vilket underlättar personalens koncentration. Dessutom sänker den nya sjukhusbelysningen sjukhusets elkostnader och eftersom T5-lamporna håller 24 000 timmar och LED-lamporna håller upp till 50 000 timmar krävs betydligt mindre underhåll.

 

”På narkos- och operationsavdelningen är de nya belysningslösningarna mycket mer energieffektiva än de tidigare, dessutom är personalen mycket nöjd med den nya belysningen eftersom den är patientvänlig och inte bländar.”


– Søren S. Stage-Madsen från Højager Belysning

  • PowerBalance gen2
    PowerBalance gen2
    När det gäller LED-belysning av kontorsutrymmen är kunderna ofta beredda att investera i hållbarhet under förutsättningen att investeringen återbetalar sig. Samtidigt bör systemet ...
  • Smartform LED BBS460
    Smartform LED BBS460
    SmartForm speglar Philips strävan efter enkelhet och hållbarhet. SmartForm för infällt montage finns nu med LED-teknik. Armaturfamiljen SmartForm passar i många olika typer av tak ...

Avbrottsfri
belysning

Teamet

Region Sjælland

Kund

Højager Belysning A/S

Projektrådgivare

Liknande projekt