Fler varumärken från

Gör

en klinik

mindre klinisk

Bergmannsheil Buer-kliniken,
Gelsenkirchen, Tyskland
 

 

Upptäck hur Bergmannsheil Buer-kliniken ger patienterna bättre vård genom belysning för hälso- och sjukvård

belysning för patientsalar på sjukhus

Det är imponerande
att se hur

rätt belysning kan förändra miljön till det bättre”

Utmaningen

 

När Bergmannsheil Buer-kliniken öppnade en ny avdelning med 31 sängar ville man skapa en miljö som kändes mindre som ett sjukhus och mer som ett hotell. Philips-teamet var redo att hjälpa till, men att skapa en trevlig och dekorativ miljö var bara halva utmaningen. Man var tvungen att uppfylla höga standarder vad gäller hygien och teknik, och kliniken behövde enastående energieffektivitet och snabb återbetalning av investeringen.

belysningslösningar för korridorer

Rätt belysning


Bergmannsheil Buer-kliniken i Gelsenkirchen är ett sjukhus som ger 20 000 inlagda patienter om året bästa tänkbara vård. Som en del i ett pilotprojekt letade ledningen efter olika sätt att göra en ny avdelning mindre steril och opersonlig med varm och dekorativ belysning som kunde styras av patienten.

LED-belysning var det rätta receptet. I patientsalar placerades dekorativa LED-band som avger indirekt ljus runt huvudänden av trä, med en inbyggd läslampa som gör det lätt för patienter att läsa böcker och tidningar. DayZone ersatte de konventionella armaturerna för allmänbelysning i rummet, vilket ger ett behagligt och enhetligt ljus utan bländning med en dekorativ ljuseffekt i taket. I korridorerna uppnådde man praktisk men ändå trevlig belysning med hjälp av infällda StyliD Mini-spotlights och LuxSpace Mini-downlights. Som komplement användes färgad konturbelysning som betonar dörrområdena.

De nya belysningssystemen styrs av dynamiska styrsystem med pekskärm som gör det möjligt för personalen att ändra ljusfärgen och skapa stämning med förprogrammerade inställningar. Både patienter, personal och chefer är lika glada över resultatet. Den behagliga och läkande omgivningen hjälper patienterna att återhämta sig, samtidigt som det skapar en trevlig arbetsmiljö för klinikens personal. Sjukvård har aldrig känts så trevlig.

”De moderna LED-lamporna innebär att vi har utmärkt ljuskvalitet vad gäller färgåtergivning, minskad bländning och visuell komfort. Vi sparar också mycket energi på avdelningen och den långa livslängden innebär att vi får lägre underhållskostnader. Vi har alltså uppnått bästa tänkbara resultat inom alla områden.”
  • DayZone
    DayZone
    Den infällda LED-armaturen DayZone ger belysning av god kvalitet med en energiförbrukning som är jämförbar med, eller till och med lägre än, traditionell lysrörsbelysning.Den innov...

Liknande projekt