Fler varumärken från

Inga fler

bortglömda

parkeringsplatser

P-Hämppi,
Tammerfors, Finland


Läs om hur indirekt belysning förenklar parkering för förare i P-Hämppi
Lamporna med olika färger i P-Hämppis parkeringsgarage hjälper förarna att komma ihåg var de parkerade

Vi har fått ett stort
tack

från användarna. De har beundrat parkeringen och det har blivit ett nytt landmärke i Tammerfors."

 

- Pasi Nevalainen, fastighetsansvarig, Finnpark Oy

Philips belysning för parkeringar använder indirekt belysning i parkeringsbyggnaden P-Hämppi
De nya lamporna som har installerats av Philips Lighting skapar en unik atmosfär i P-Hämppis parkeringsgarage

Utmaningen

 

P-Hämppis ägare ville skapa en annorlunda parkeringsplats. De behövde belysning som skulle göra platsen behaglig, rymlig och lätt att använda. Belysningen skulle också vara tillräckligt ljus för att lysa upp bilarnas registreringsskyltar, som registreras av kameror. Kunde LED hjälpa?

Philips ColorGraze PowerCore- och eW Graze Powercore-armaturer lyser upp de olika våningarna i P-Hämppi

Rätt belysning 


Garaget är 650 meter långt och har två våningar och innebar en del unika möjligheter för dekorativ och funktionell belysning. Ägarna var också intresserade av att använda miljövänlig LED-belysning. Därför installerade Philips ColorGraze PowerCore- och eW Graze Powercore-armaturer i byggnaden, vilket skapade trevliga effekter med indirekt belysning.

 

"Vi ville skapa en upplevelse med indirekt belysning och en grottliknande hall”, säger Timo Meuronen från Aihio-arkkitehdit, arkitekten som arbetade med projektet. ”Lamporna med olika färger har också en annan effekt eftersom de gör det lättare för det mänskliga minnet att komma ihåg var man ställde bilen.”

 

De nya lamporna skapar en unik miljö som det är ett nöje att gå in i, och som dessutom gör det lätt för förarna att komma ihåg var de parkerade. Belysningen uppfyller även funktionella krav, eftersom kamerasystemet kan registrera bilarnas registreringsskyltar. Till sist övervakar det Ethernet-baserade systemet Light System Manager rörelser i garaget och anpassar ljusnivåerna när det finns människor där.

 

P-Hämppi är det första flervåningsgaraget i Europa som endast använder LED-belysning. Övergången till energieffektiv parkeringsbelysning har gett avsevärda besparingar.

  • ColorGraze QLX Powercore
    ColorGraze QLX Powercore
    Många arkitektoniska strukturer behöver en linjär armatur som kan hantera att belysa flera våningar med minimalt avstånd från väggen och låg energiförbrukning. Fastighetsägare/slut...
  • eW Graze QLX Powercore
    eW Graze QLX Powercore
    Många arkitektoniska strukturer behöver en linjär armatur som klarar av att belysa flera våningar med minimalt avstånd från väggen och låg energiförbrukning. Fastighetsägare/slutan...

Vägleder
förare
med ljus

Teamet

Finnpark Oy

Aihio-arkkitehdit

Belysningsdesign

Besök webbplats

Liknande projekt