Fler varumärken från

Inga fler

mörka hörn

Eiterens parkering,

Nederländerna

 

Läs om hur vattentät belysning gör Eiterens parkeringsgarage säkrare.

 Kvinnor som ler framför bilar på Eiterens parkering belyst av Philips-belysning

”LED-belysning är mer
energieffektiv

än konventionell belysning. Särskilt med tanke på att lamporna dimmas när de känner av att det inte är några människor närvarande. Vi sparar 50–60 % i energi- och underhållskostnader och skapar en optimal känsla av säkerhet genom det flexibla dimningssystemet.”

 

– Inge Reindersma, IJsselstein kommun

 Man som går uppför trappor i Eiterens parkeringsgarage upplyst av Philips-belysning

Utmaningen

 

IJsselsteins kommun älskar både besökare och boende. Som ett led i att förbättra stadens centrum bestämde man sig för att uppgradera de lokala nyttoanläggningarna. En viktig del i projektet var bra belysning för parkeringsgaraget. Men kunde trevlig och snygg belysning även vara kostnadseffektiv?  

 

Parkeringsgarage och dess informationsdisk belyst med Philips-belysning

Rätt belysning 

 

Eiterens garage ligger under jord och består av 208 parkeringsplatser, så där behövdes mycket ljus. IJsselsteins kommun hade redan en lösning i åtanke. Ursprungsplanen var att skapa en kontinuerlig siktlinje med hjälp av lysrörsarmaturer. Det visade sig vara omöjligt, eftersom ljuset var för intensivt, dimningssystemet var mycket dåligt och drift- och användningskostnaderna var skyhöga.

 

LED var vägen framåt för projektet. Genom att installera Pacific LED2 som huvudbelysning i taket kunde vi skapa en kontinuerlig siktlinje utan de tidigare problemen, vilket innebar att ursprungsdesignen inte behövde ändras. De vattentäta belysningsarmaturerna ger en behaglig miljö och klar synlighet i garagets alla hörn. Lamporna behövde också ha mycket bra dimningsmöjligheter och skulle vara lätta att installera.

 

Installationen avslutades med de ljusa och slagtåliga LED-gondolerna i entréhallens tak, som ger platsen en välkomnande glöd. Med den nya belysningen på plats har garaget en säkrare och trevligare känsla, utan mörka ställen i hörnen.

 

LED-lamporna är mer energieffektiva än traditionella lampor, eftersom de ger liknande ljusnivåer man använder mycket mindre elektricitet. Styrsystemet ger ännu större besparingar, i och med att det dimmar lamporna automatiskt när inga människor är närvarande.  

  • Pacific LED Green Parking
    Pacific LED Green Parking
    Belysning är oerhört viktigt för att skapa trygghet och vägledning i parkeringsgarage. Trots det är det inte möjligt att förutse exakt när ljuset kommer att behövas och därför lämn...

Liknande projekt