Fler varumärken från

Skapa

karaktär

i en butik

Jumbo Foodmarkt
Nederländerna


Upptäck hur hållbar stormarknadsbelysning förbättrar kundupplevelsen hos Jumbo.
Philips-projekt – Jumbo foodmarkt Breda, Nederländerna

Vi gjorde
verkligen allt

för att ge hela butiken en hållbar karaktär. Även när det gällde belysning ville vi ha det allra bästa. Belysningen skulle vara dynamisk, stämningsfull, diskret och ha låg energiförbrukning. Vi hittade den perfekta belysningspartnern i Philips, som enligt oss är den överlägset mest erfarna, tillförlitliga och innovativa leverantören.”
 

– Herman Beldman, chef för utveckling av tekniska format Jumbo Supermarkets

Philips Lighting belyser kött och chark för att visa hur färskt det är hos Jumbo Foodmarkt, Nederländerna
Philips Lighting belyser fisk för att visa hur färsk den är hos Jumbo Foodmarkt, Nederländerna

Utmaningen

 

Jumbo Foodmarkt i Breda är ett mästerverk inom moderna butiker. Med sina 6 000 kvm och över 35 000 produkter erbjuder den kunderna det största sortimentet i Nederländerna. Hur skulle Philips kunna ge butiken en hållbar karaktär?

Restaurangen i stormarknaden är upplyst med Philips moderna LED-belysning

Rätt belysning 


Att handla hos Jumbo är en upplevelse. Den här matbutiken har det största produktsortimentet i Nederländerna och har till och med en chokladbutik, eget bageri, kafferost och café. Ledningen ville hitta en belysningslösning som skulle vara hållbar och ge butiken en unik karaktär. En särskild utmaning var att belysa inredningen, som använde utomhuskoncept som tegelsten och träskyltar. Det var tydligt att konstgjort ljus inte skulle fungera här.

 

Ett LED-koncept var lösningen. Våra armaturer ur nästa generation ger belysning som känns som dagsljus, vilket gav butiken en känsla av utomhusmarknad. Maxos LED användes i gångarna för matvaror för att göra det lätt för kunderna att hitta. StyliD användes för att belysa produktgrupper och dra uppmärksamheten till specialerbjudanden.

 

I kassa- och rörlighetsområden användes LuxSpace downlights för att ge personalen god synlighet, samtidigt som kunderna känner sig bekväma även när de är på väg att lämna butiken. Som allmänbelysning lyser ExactEffect upp hela köpupplevelsen med ett välkomnande ljus utan bländning. I delikatessavdelningen lyser särskilt utformade StyliD Rose-lampor upp köttprodukterna utan att orsaka missfärgning.

 

Alla mål har uppfyllts och butiken har nu ett unikt belysningskoncept som ger karaktär och gör att produkterna ser mer lockande ut. Dessutom förbrukar LED-belysningen 25 % mindre energi än andra Jumbo-butiker och kräver mindre underhåll.

  • Maxos LED
    Maxos LED
    Kunder inom industri- och butikssektorn behöver lösningar för allmänbelysning som både ger försvarbar avkastning och uppfyller alla gällande normer för stormarknader och industriti...

Vi presenterar
ett hållbart
system

Teamet

Jumbo-stormarknader

Kund

Liknande projekt