Fler varumärken från

Ett konferensrum som

får människor
att prata

 

 

 

 

Crédit Agricole, Caen, Frankrike

 

Upptäck hur den här bankgruppen skapar ett lysande rykte med belysning för sammanträdesrum.

Belyst textil Crédit Agricole

Vi ville att det här rummet skulle
påverka

humöret, det skulle vara förtjusande och minnesvärt, och det skulle även skapa en sorts attraktion. För uthyrning skulle dessutom dessa paneler göra det möjligt att skräddarsy rummet, vilket är bra för de människor vi har tänkt oss att vara värdar för. Belysta textiler är grädden på moset, mästerverket i den här byggnaden."
Överblick över konferensrummet dekorerat med Philips belysta textilpaneler
Färggranna mönster visas på de belysta textilpanelerna hos Crédit Agricole, Frankrike

Utmaningen

 

Crédit Agricole, den största banken för privatpersoner i Frankrike, ville visa att det inte bara är pengarna som är gröna. Företaget ville skapa sig en ny position som en lokal bank i spetsen för innovationer och som bryr sig om miljön, så man ville ha ett miljövänligt tema för det nya konferensrummet.

Färggranna mönster visas på de belysta textilpanelerna hos Crédit Agricole, Frankrike

Rätt belysning

Den nya bron Dragon Bridge hjälper Da Nang på vägen mot välfärd, genom att möjliggöra enkel förflyttning mot stadens flygplats och andra importcentra. Det krävdes omfattande belysning för att lysa upp draken ordentligt och skapa tydlig sikt för bilister. Men med tanke på att bron är 666 meter lång med sex körfält hade mängden armaturer som krävdes kunnat innebära en enorm energislukare för staden.

LED-teknik var lösningen. Den mångsidiga placeringen av ColorBurst PowerCore och den kraftfulla strålkastarbelysningen från ColorBurst Reach lyser nu upp draken med en dramatisk effekt. Skulpturens form har smyckats med en spännande samverkan mellan ljus och skugga, som går att se på långt håll. Dessutom installerades Vaya Linear-lampor längs brons sidor, vilket ger gnistrande ljus som fångar blicken.

Utöver dessa estetiska resultat klarade man även stadens hållbarhetsmål. Armaturernas långa livslängd och låga energiförbrukning innebär att staden får lägre underhållskostnader än de hade fått med traditionell belysning. De flexibla styrsystemen innebär också att det är lätt att ändra färg vid helgdagar och festivaler, vilket ger byggnadsverket ännu större värde.


Den fängslande utformningen av den här belysningslösningen gör verkligen Dragon Bridge till en port för Vietnam och resten av världen till staden Da Nang.

Luminous textile

Väggar som glöder med färger och ljus

Visa produkt

Liknande projekt