Fler varumärken från

Dekorativ
LED-belysning

i unik kulturmiljö

Stadshuset,

Stockholm, Sverige

 

Ljuskällorna är en del av kristallkronorna. Därför var det viktigt att hitta ljuskällor som smälte in.

Fin belysning i Prinsens galleri

LED-ljuskällorna upplevs
som en

 

integrerad del av armaturerna."

 

Tomas Franck, Ljusdesigner

Philips kronformade ledljuskälla
Lampett med ledljuskälla

Utmaningen

 

Eftersom ljuskällorna är en del av kristallkronornas uttryck var det viktigt att hitta ett estetiskt tilltalande alternativsom skulle smälta in i den anrika miljön. Utmaningen låg i att hitta energieffektiva glödlampsersättare som liknar kronljuslampan och är visuellt tilltalande, som har klart glas och som ger samma varma ljus.

Belysning i Gyllene salen

Lösningen

 

Lösningen blev de dimbara LED-lamporna MasterLEDluster som är kronljusformad och MasterLEDcandle som båda är speciellt framtagna för dekorativ allmänbelysning. I Prinsens galleri installerades MasterLEDcandle 3W, E14 och i Gyllene salen MasterLEDluster 4W, E14. I Blå hallen, byttes glödlamporna på60W med E27-sockel ut mot MasterLED 8W, E27.

 

MasterLEDluster och MasterLEDcandle ger ett glödljusliknande, gnistrande ljus. Ingen annan leverantör kunde erbjuda enLED-lampa med så varmt ljus och ett ljusflöde som motsvarade de tidigare installerade kronljuslamporna på 40W, säger Tomas Franck. Genom att uppgradera till LED-belysning i Prinsens galleri, Gyllene salen och Blå hallen sparar vi 105 000 kWh per år. Det innebär att CO2-utsläppen minskar och det är mycket bra ur miljösynpunkt.

 

Eftersom LED-lamporna har 20 gånger längre livslängd än kronljuslamporna blir underhållskostnaderna betydligt lägre. Framöver behöver vi bara byta lampor vart fjärde eller femte år, berättar Gunnar Kempe Stockholms Fastighetskontor.

  • MASTER LEDluster
    MASTER LEDluster
    MASTER LEDluster ger gnistrande ljuseffekter som påminner om de från klassiska glödlampor och passar utmärkt för allmän- och dekorationsbelysning inom hotell- och restaurangbransch...
  • MASTER LEDcandle
    MASTER LEDcandle
    MASTER LEDcandle ger gnistrande ljuseffekter som påminner om de från klassiska glödlampor och passar utmärkt för allmän- och dekorationsbelysning inom hotell- och restaurangbransch...

Liknande projekt