Fler varumärken från

Lägger till magi

i ett monument

Renaissance Hotel,
Amsterdam, Nederländerna


Läs om hur dekorativ belysning ger Renaissance Hotel en särskild gnista.

 

Philips belysning för hotell och restaurang ger Renaissance Hotel en särskild gnista med dekorativ belysning

Med respekt för
byggnadens monumentala

karaktär tog teamet från Livingprojects fram en upplevelse med magisk belysning. Vi behöver bara trycka på en knapp för att skapa helt olika miljöer för olika typer av evenemang eller tider. En del gäster vill beställa detta som ett tillägg i sitt evenemang direkt!”

 

- Tom Calame, administrativ chef Renaissance Hotel, Amsterdam

 

Grönt ljus strålar ut från Philips-produkterna för dekorativ belysning i detta rum på Renaissance Hotel
Taket, som är belyst med dekorativ belysning från Philips, återspeglar en blå nyans på Renaissance Hotel

Utmaningen

 

Renaissance Hotel i Amsterdam är ett av stadens bästa hotell. I anslutning till huvudbyggnaden finns den unika 1600-talskyrkan Koepelkerk, som används som en festlokal för upp till 700 personer. Skulle belysning kunna förbättra evenemangen i kyrkan utan att skada denna skyddade byggnad?

Rätt belysning 


Renaissance Hotel genomgick en del stora förbättringar. I den tillhörande kyrkolokalen ville hotellet ha dekorativ belysning som skulle göra det möjligt för kunderna att anpassa miljön efter sina evenemang. Livingprojects, en officiell Philips LED-projektpartner, började arbeta med att installera ColorBurst 6- och ColorBlast 12-armaturer.

 

Dessa innovativa LED-strålkastare fyller hela rummet med livfullt och spännande ljus som skapar en unik atmosfär. Lamporna styrs från en LCD-kontrollpanel och det går att ändra färg med en enkel knapptryckning. Förutom den statiska miljön kan det nya systemet också användas för att imponera på gästerna med dynamiska belysningseffekter.

 

Kyrkan Koepelkerk är en skyddad byggnad. Därför fick inte belysningsdesigner Erick van der Lek från Livingprojects och hans kolleger inte borra några hål för att hänga upp belysningsarmaturerna och kablarna. ”Tack vare vår erfarenhet av skyddade byggnader använde vi en särskild skonsam massa för att fästa armaturerna och kablarna på ett professionellt och säkert sätt. Under hela installationen använde vi inte en enda skruv där det inte var tillåtet.”

 

Tom Calame, administrativ chef, är mycket nöjd med installationen av LED-belysningen. ”Nu behöver vi inte längre hyra utrustning, så vi kan visa våra kunder alla möjliga ljuseffekter. Viktigast av allt är att den nya ColorBlast-installationen vida överträffar alla våra och våra gästers förväntningar.”

  • ColorBurst 6
    ColorBurst 6
    ColorBurst 6 är en rund klassisk spotlight med den intelligenta LED-teknikens fördelar. Den kompakta spotlight- och väggbelysningsarmaturen har ett robust armaturhus av pressgjuten...
  • ColorBlast 6 and 12
    ColorBlast 6 and 12

Skapar upplevelser 
med ljus

Teamet

Renaissance Hotel

Kundens
webbplats

Livingprojects

Belysningsdesignerns
webbplats

Liknande projekt