Fler varumärken från

Skapar

sociala utrymmen

Faculty Club Tilburg-universitetet, Tilburg, Nederländerna  


Läs om hur restaurangens LED-belysning gör Faculty Club till en magisk mötesplats.
Tilburg-universitetets restaurang Faculty Club är fräsch och modern, tack vare Philips restaurangbelysning

Med sina hållbara material,
generösa ytor

och sofistikerade detaljer är Faculty Club samtidigt både diskret och modern. Vi lyckades hitta en lösning som är både multifunktionell och energieffektiv, och som utstrålar renhet samtidigt som den är behaglig att titta på. Allt gick att åstadkomma tack vare det utmärkta samarbetet med Philips."

 

– Harm Timmermans, partner Shift architecture urbanism, Rotterdam

 

Philips Lighting lyser upp mötesplatsen Faculty Club på Tilburg-universitetet

Utmaningen

 

Tilburg-universitetet ville sammanföra människor. I juni 2011 öppnades Faculty Club, en plats där människor från universitetets gemenskap kunde mötas. Man behövde modern belysning för att skapa rätt stämning i restaurangen med 80 platser, receptionen och sammanträdesrummen.

Rätt belysning 

 

Om Faculty Club skulle bli en populär mötesplats behövde den en inbjudande miljö. Universitetet övervägde flera alternativ för restaurangbelysning innan man bestämde sig för en lösning med 100 % LED. Det var viktigt att det gick att anpassa belysningen till olika tillfällen och dimningsmöjligheterna med LED gjorde det möjligt.

 

LuxSpace-downlights installerades i entréerna och på toaletterna, vilket gav gästerna ett varmt välkomnande. De bländningsfria lamporna ger ett klart ljus och en behaglig stämning. StyliD-spotlights placerades på olika ställen för att uppnå förtrollande belysningseffekter. Man valde Dayzone-armaturer för allmänbelysning. Deras ljus liknar dagsljus och ger en perfekt miljö för besökarna att umgås och koppla av i.

 

Den nya belysningen i restaurangen och sammanträdesrummet har förändrat Faculty Club. Lamporna kompletterar platsens stil perfekt och ger den en diskret men ändå lyxig känsla.

 

Tack vare att LED-lamporna har så lång livslängd behöver inte restaurangbelysningen i Faculty Club underhållas på flera år.

 • StyliD
  StyliD
  Återförsäljare kämpar med ständigt stigande energipriser samtidigt som de måste behålla god ljuskvalitet, hög flexibilitet i den arkitektoniska integreringen och rätt ljuseffekter ...
  • Locka till dig kunderna med vacker belysning av hög kvalitet
  • Armaturen smälter diskret in i inredningen
  • Lika god energiprestanda som CDM Elite, men med längre livslängd och en återbetalningstid på endast tre år
 • DayZone
  DayZone
  Den infällda LED-armaturen DayZone ger belysning av god kvalitet med en energiförbrukning som är jämförbar med, eller till och med lägre än, traditionell lysrörsbelysning.Den innov...

Tänder samtal
med ljus

Teamet

Tilburg-universitetet

Kund

Shift architecture urbanism

Arkitekt

Van Delftgroep

Installatör

Livingprojects BV

Teknisk rådgivning

Liknande projekt