Fler varumärken från

En gammal fabrik blir en

slående ikon

 

Lysa upp Toffee Factory i Newcastle


Upptäck hur en byggnad som höll på att förfalla väcker liv i affärer och kultur.
Toffee Factory – Belysningsprojekt – Philips Lighting

Toffee Factory har   fantastisk

belysning och ser otroligt ut på kvällen och vi hade inte kunnat skapa uppmärksamhet kring Newcastle och Gatesheads kulturevenemang ”The Late Shows” på något bättre sätt än att göra om skorstenen till en enorm ”ljusstav”.”
En man med koppling till The Toffee Factory ler
två personer som sitter framför toffee factory

Utmaningen

 

Den här gamla kolafabriken övergavs på 50-talet och skulle med all säkerhet ha rivits om inte Newcastle kommunfullmäktige hade bestämt sig för att göra om byggnaden till exklusiva kontor. Men hur skulle en trist skamfläck kunna locka nya företag till området?

En bro lyses upp av Philips Lighting

Rätt belysning

 

"Med sitt trista viktorianska tegel var Toffee factory i desperat behov av lite färg, så vi lade till Philips ColorGraze och ColorReach linjära strålkastare runt fabrikens fyra valv och den utmärkande skorstenen. Dessa armaturer använder ett RGB-system som kan avge i princip vilken färg som helst i spektrumet. När ljuset lyser upp från väggarnas kanter glöder byggnaden med livfulla färger som går att se på långt håll.

 

Belysningen styrs med Philips PowerControl-system, som har programmerats för att ge dynamiska effekter med färgskiftningar. Systemet gör det möjligt att ändra färgerna när som helst och ljusstyrkan går att reglera från max till ingenting. Flexibel styrning gör att byggnadens ägare lätt kan ändra belysningen för särskilda tillfällen.


Huvudbyggnaden är upplyst med statiska vita eW Graze PowerCore-strålkastare, som lyser upp väggarna nedifrån med en dramatisk effekt. Detta livfulla och kraftfulla ljus gör att Toffee Factory gör ett stolt intryck på stadens silhuett, med en glöd som..."

  • ColorGraze QLX Powercore
    ColorGraze QLX Powercore
    Många arkitektoniska strukturer behöver en linjär armatur som kan hantera att belysa flera våningar med minimalt avstånd från väggen och låg energiförbrukning. Fastighetsägare/slut...
  • ColorReach Powercore
    ColorReach Powercore
    ColorReach Powercore är den första LED-armaturen som är tillräckligt kraftfull för att belysa stora arkitektoniska fasader på ett strålande och dynamiskt sätt. ColorReach Powercore...

Liknande projekt