Fler varumärken från

Fin ljussättning förstärker
Kaknästornets profil

Kaknästornet,

Stockholm, Sverige

 

Fin ljusättning förstärker Kaknästornets profil

Fasadbelysning på kända Kaknästornet

Vi är Valued Added

Partner till

 

Philips. Philips har väldigt bra ljusstyrning, både nätverksstyrning och DMX. Det ger flexibilitet i installationen"

 

- Marcus Boij Haraldson, teknisk chef på Informationsteknik Scandinavia AB

Fasadbelysning med Philips armaturer
Fasadbelysning med ColorReach och ColorGraze

Utmaningen

 

Teracom ville att hela tornet skulle belysas och grundljussättningen skulle uppfattas som vitt naturligt ljus. Man ville också ha möjlighet att göra spektakulära ljusspel med färgat ljus. Belysningslösningen skulle även vara energieffektiv. Den stora utmaningen var att Teracom ville använda färgat ljus.

Fin ljussättning förstärker Kaknästornets profil

Lösningen

 

Istället för att använda separata armaturer för vitt ljus och färgat ljus har vi av kostnads- och utrymmesskäl endast använt RGB-armaturer. Det var en utmaning att balansera blandningen mellan rött, grönt och blått så att tornet uppfattas som belyst i vitt. Jag tycker vi har fått ett bra resultat. Philips OPTIBIN-teknologi som gör att armaturer av samma typ ger samma färger underlättade så vi slapp justera varje enskild armatur, säger Marcus Boij Haraldson.

 

12 kraftfulla LED-strålkastare ColorReach belyser Kaknästornets betongfasad nerifrån och upp till den undre av de fyra balkongerna under restaurangen. 64 linjära LED-armaturer ColorGraze är placerade på de tre nedre balkongerna samt på en balkong över restaurangen och alla belyser tornet uppåt.

 

På den fjärde balkongen, alldeles under restaurangen, belyser fyra ColorReach-strålkastare tornets fasad uppåt. För att slippa dra nya styrkablar utnyttjades Teracoms befintliga nätverk för belysningsstyrningen. Alla armaturerna styrs enkelt från en pekskärm.

   

  • ColorReach Powercore
    ColorReach Powercore
    ColorReach Powercore är den första LED-armaturen som är tillräckligt kraftfull för att belysa stora arkitektoniska fasader på ett strålande och dynamiskt sätt. ColorReach Powercore...
  • ColorGraze MX Powercore
    ColorGraze MX Powercore
    Många arkitektoniska strukturer behöver en linjär armatur som klarar av att belysa flera våningar med minimal indragning. Fastighetsägare/slutanvändare behöver en styrd produkt som...

Liknande projekt