Mer brands från

Ljus + design:

En oöverträffad kombination av ljuskvalitet och effektivitet

En oöverträffad kombination av ljuskvalitet och effektivitet

 

Steve Dean, grundare av belysningskonsulterna LAPD, har utformat den nya ProAir-armaturen som riktar sig särskilt mot butiksmarknaden och erbjuder stora anpassningsmöjligheter och enkel användning. Den har vuxit fram ur hans förståelse för butiksmarknaden.

Dean beskriver den nya designen som ”ett professionellt belysningsverktyg, som utformats med LED redan från början. Vi ville ha alla alternativ för ljuskäglan tillgängliga, med klassens bästa LED.

”Han var medveten om butikssäljarnas misstänksamhet inför LED, men nu säger han ”Philips använder det senaste inom chip- och driftdonsteknik och har utvecklat LED-lampor med ett Ra (färgåtergivningstal) på över 90, ledande effektivitet och användbar uteffekt, som skräddarsytts i en kostnadseffektiv och enkel form.

”Deans arbete har inneburit en stor del butiksdesign, både för stora butikskedjor och enskilda små återförsäljare. För dem är det av yttersta vikt att locka kunder. Han säger att det innebär att ”man måste skapa en miljö som den enskilda butiksinnehavaren vill ha, en miljö som passar kraven från deras kunder. De vill ha en miljö som är spännande och intressant, och i en del fall innebär det att man varierar kontrasten och ljusets intensitet, eller skapar attraktion bara genom att ändra belysningens färgtemperatur på enhetliga ytor. Enligt mig ligger nyckeln i att börja använda beprövade tekniker som är enkla och lätta att införa och underhålla. Diskretion och effekt är viktiga faktorer. Nöjet ligger i att hitta det bästa sättet att finna balans mellan dessa.”

 

Steve Dean
Pro Air

ProAir har en anslutningspunkt på sidan som har utformats så att den senaste tekniken kan användas, från det allra enklaste som endast upptar ungefär en tredjedel av utrymmet, till den mest avancerade DALI-tekniken, som fyller hela anslutningspunkten.

 

Utseendet är avsiktligt neutralt, säger Dean, eftersom ”vi inte ville att någon skulle gilla eller ogilla den fysiska formen. Om man skapar känslor kommer en del att älska den medan andra avskyr den. Den är mycket ren, klassisk och enkel.”

 

 

ProAir har en unik monteringsled som gör att dekoratörer kan justera installationen under arbetet, till och med under försäljning, med hjälp av en monteringsstolpe som passar in i leden mellan cylindern och armaturhuset, vilket gör det möjligt att anpassa belysningen snabbt utan att behöva klättra. ”Om butiksinnehavarna inte uppdaterar butikens utseende kommer de helt enkelt att missa försäljning, vilket inte är ett alternativ i dagens klimat”, förklarar Dean.
Från höger till vänster, Glenn Campion, Steven Dean och Oliver Ling undersöker ProAir-armaturen